Resultaat Dresdner Bank 30 procent lager

Dresdner Bank, de op twee na grootste bank van Duitsland, heeft een sterke daling van het bedrijfresultaat te verwerken gekregen. Over de eerste negen maanden van dit jaar kwam een bedrag van 1,7 miljard mark uit de bus tegen 2,4 miljard mark over dezelfde periode vorig jaar.

De onderneming had vooral last van de crises in Azie en Rusland. De risico's die hieruit voortvloeien zijn volledig afgedekt, aldus Dresdner vanochtend. Het bedrag dat aan de stroppenpot is toegevoegd ging met eenderde omhoog, van 932 miljoen mark naar 1,248 miljard mark. De winst voor belastingen kwam uit op 2,422 miljard mark tegen 2,505 miljard mark in dezelfde periode vorig jaar.

Ook de turbulentie op de internationale financiele markten was van invloed op de resultaten. Met de handel voor eigen rekening haalde het bankbedrijf 555 miljoen mark binnen, tegenover 842 miljoen mark over de eerste negen maanden vorig jaar. In verband met de aanhoudende onzekerheid op de financiele markten durft Dresdner geen winstraming voor het laatste kwartaal af te geven.

Vorige week moest de grootste bank van Duitsland, Deutsche Bank al melden dat de winst over de eerste negen maanden met een kwart was gedaald.

De tweede bank van Duitsland, de HypoVereinsbank in Beieren, verraste de financiele markten onlangs met een extra reserving van 3,5 miljard mark om stroppen in het oosten van het land op te vangen. (ANP)