Nominaties voor `Kleine Teun'

De Nederlandse speelfilm Kleine Teun van Alex van Warmerdam is in twee categorieen genomineerd voor een van de Europese Filmprijzen, die op 4 december in Londen worden uitgereikt. Leden van de in Berlijn gevestigde European Film Academy droegen Annet Malherbe voor als beste actrice en Alex van Warmerdam als beste scenarioschrijver, zo maakt de Academy vandaag bekend.

Afgelopen week werd Kleine Teun in Frankrijk uitgebracht, nadat de film eerder al in Spanje gedistribueerd werd. Tijdens het Nederlands Filmfestival in Utrecht won Kleine Teun geen enkele prijs en werd alleen Malherbe genomineerd voor een Gouden Kalf. Van Warmerdam won in 1992 een Europese Filmprijs voor De Noorderlingen, in de categorie `beste jonge Europese film' en Rikke Jelier en Alfred Schaaf voor de art direction.