Minister Korthals bemoeit zich niet met zaak-Priem

Minister Korthals van Justitie is niet van plan om met zijn Franse collega te spreken over de zaak-Priem. Korthals verklaarde dit gisteren in het tv-programma Buitenhof. Priem, ploegleider van de wielerformatie TVM, mag Frankrijk nog steeds niet verlaten.

“Wij zouden het ook niet op prijs stellen als Frankrijk zich met de rechtsgang in Nederland zou bemoeien', zei de bewindsman. Wel voegde Korthals daaraan toe: “Als ik al iets van plan ben, zal ik dat zeker niet in de openbaarheid doen'.

Priem werd op 23 juli, gedurende de Tour de France, in het Franse Pamiers aangehouden. In maart waren 104 ampullen EPO in een wagen van TVM gevonden. Sinds augustus zit Priem, evenals verzorger Moors, in een Frans hotel. Ploegarts Michailov zit in voorlopige hechtenis in het huis van bewaring in Reims. (ANP)