Fraaie treffers Van Nistelrooij tegen Sparta; Heerenveen verslaat Vitesse

Ruud van Nistelrooij was zaterdagavond de gevierde speler bij PSV. De sierlijke aanvaller maakte in de eerste helft tegen Sparta drie treffers, de ene nog fraaier dan de andere. Vooral zijn derde doelpunt was oogstrelend. Hij krulde de bal met veel gevoel over doelman Jansen en bracht de eindstand nog voor rust op 4-0. Van Nistelrooij stond even daarvoor ook aan de basis van de 3-0 van Nilis.

Bij PSV maakte middenvelder Fuchs (23) zijn rentree. Hij genoot een jeugdopleiding op de Herdgang, maar hij speelde vervolgens slechts acht keer in het eerste eftal. Fuchs werd drie jaar geleden voor weinig geld verkocht aan De Graafschap, waar hij zich nadrukkelijk in de kijker speelde. Vorige week werd hij voor veel geld teruggehaald naar Eindhoven. Hij speelde een redelijke wedstrijd tegen Sparta. Hij leed weinig balverlies.

Een paar dagen voor de wedstrijd in de Champions League tegen Kaiserslautern kreeg de PSV'er Faber opnieuw een tegenvaller te verwerken. De verdediger heeft weer last van zijn achillespees, waaraan hij vorig jaar is geopereerd. Faber verwacht zeker drie maanden niet te kunnen spelen.

Heerenveen en Vitesse speelden zaterdagavond een aanvallende, aantrekkelijke partij. De Friese thuisclub behaalde een 2-1 overwinning en passeerde Vitesse op de ranglijst van de eredivisie. De Arnhemse club toonde drie dagen voor het UEFA-Cupduel tegen het Franse Bordeaux dat de vorm ver te zoeken is. Heerenveen was de betere ploeg en gaat met vertrouwen naar Kroatie, waar het donderdag tegen Varteks voor de Europa Cup 2 moet spelen.

De Joegoslaaf Samardzic hielp Heerenveen in de eerste helft aan een verdiende 1-0 voorsprong. Halverwege de tweede helft maakte de Zeeuw Gerard de Nooijer op schitterende wijze de tweede treffer. Hij passeerde doelman Westerveld van Vitesse met een subtiele boogbal. Nadat Kreek met een hard schot voor 2-1 had gezorgd miste Vitesse nog een paar kansen op de gelijkmaker.

FC Utrecht leed wederom een nederlaag in eigen stadion. De ambitieuze club van trainer Wotte verloor gisteren met 3-0 van Roda JC. De Limburgse club stichtte veel gevaar met snelle counters en legde de defensieve chaos bij de tegenstander pijnlijk bloot.

FC Utrecht is slechts drie punten verwijderd van de `rode streep'.

Cambuur Leeuwarden behaalde op eigen veld een 3-1 zege op NAC, dat onder de nieuwe trainer Spelbos een fletse indruk maakte. Cambuur vergrootte de voorsprong op hekkensluiter RKC Waalwijk tot zes punten. Bij deze Brabantse club was evenmin sprake van een `schokeffect'. RKC verloor met de pas aangestelde coach Jol op de bank met 2-1 van De Graafschap.

MVV-Willem II eindigde in een 1-1 gelijkspel. Na een benutte strafschop van De Jong zorgde Abdellaoui voor de gelijkmaker. Trainer Adriaanse was weer slecht te spreken over het spel van Willem II, dat morgen in het UEFA-Cuptoernooi tegen Betis Sevilla speelt.