Componist Misraki overleden

De Franse componist Paul Misraki is vorige week donderdag op 90-jarige leeftijd na een lange ziekte overleden. Misraki schreef de muziek bij meer dan 160 films. Samen met Ray Ventura had hij in de jaren '30 ook een belangrijke invloed op de groei van de swing in Frankrijk.

Paul Misraki was geboren in Constantionopel, nu de Turkse stad Istanboel, maar hij woonde het grootste deel van zijn leven in Frankrijk. Hij begon op 4-jarige leeftijd met de piano, als zevenjarige componeerde hij zijn eerste wals La Jolie.

Misraki woonde tijdens de Tweede Wereldoorlog hij in Argentinie, later werkte hij voor RKO Pictures in Hollywood. Het bekendste liedje van Misraki was Tout va tres bien madame la Marquise. Misraki schreef muziek voor regisseurs als Orson Welles, Jacques Becker, Luis Bunuel en Jean-Luc Godard. Hij werkte tot het eind van zijn leven. Binnenkort verschijnt een cd met zijn bekendste werk. (AP)