Twente dankt zege aan jeugdige spits

Drie doelpunten van Jan Vennegoor of Hesselink hebben FC Twente gisteren de zevende overwinning van het seizoen bezorgd. In Sittard nam de 19-jarige aanvaller alle doelpunten voor zijn rekening in het duel met Fortuna, 0-3. Door de zege kwam Twente op gelijke hoogte met koploper Feyenoord, dat twee duels minder heeft gespeeld.

Vennegoor of Hesselink, een speler uit de eigen opleiding van Twente sloeg binnen 25 minuten twee keer toe. Fortuna stelde daar een aantal kansen tegenover, maar spits Ronald Hamming, vorig seizoen nog goed op dreef, had opnieuw het vizier niet op scherp staan. Ook na rust wist de thuisploeg geen vuist te maken, vooral niet nadat aanvaller Regilio Simons in de 53ste minuut een rode kaart kreeg wegens natrappen.

Twente-spits John Bosman ontsnapte tien minuten later aan dezelfde sanctie, toen scheidsrechter Roelof Luinge eenzelfde overtreding van de oud-Ajacied over het hoofd zag. Kort daarop bepaalde Vennegoor of Hesselink met zijn zevende competitietreffer de eindstand op 0-3.

In de Belgische voetbalcompetitie heeft Club Brugge de leiding overgenomen van RC Genk. In een rechtstreeks duel won de titelverdediger gisteren 2-0 door treffers van Vermant en Ekakia.

In Duitsland leed Borussia Monchengladbach een zeldzame nederlaag. Voor eigen publiek verloor de ploeg met 8-2 van Bayer Leverkusen, onder meer door drie treffers van routinier Kirsten. Gladbach zakte daardoor naar de laatste plaats in de Bundesliga.