Sergeant VS

Een Amerikaanse voormalige sergeant zit volgens de New York Times al zes weken vast op verdenking van betrokkenheid bij aanslagen die werden uitgevoerd in opdracht van Osama Bin Laden. De 46-jarige Ali Mohamed, van oorsprong Egyptenaar, werkte in Amerikaanse leger als deskundige op het gebied van de islamitische cultuur.

Hij wordt ervan verdacht aanhangers van Bin Laden te hebben getraind. Bin Laden wordt door de Amerikanen beschouwd als het brein achter de aanslagen op twee ambassades in Afrika waarbij 253 doden vielen. De arrestatie van Mohamed is een bevestiging van eventuele banden tussen Bin Laden en een groep militante moslims in New York, die mogelijk betrokken waren bij de bomaanslag op het World Trade Centre en bij plannen voor aanslagen op het hoofdkwartier van de VN. (AP)