Selectie Radio: Zondag

Vroege vogels. Over o.a. huisstofmijt, de internationale klimaatconferentie in Kyoto, en zalmen en forellen die in het zoute zeewater leven maar paren in het zoete rivierwater. Radio 1, 8.08-10.00u.

OVT. Na de column van de Indisch-Nederlandse schrijfster Paula Gomes aandacht voor het 75-jarig bestaan van de farmaceutische onderneming Organon in Oss. Verder een reportage over de geschiedenis van de drugshandel door Nederlanders, naar aanleiding van het vrijlaten van Etienne U. En ten slotte om 11.25 uur het derde deel van een serie over het alledaagse leven van de BVD. Radio 1, 10.02-12.00u.

De andere wereld van zondagmiddag. O.a. een gesprek met B. Gersons, hoofd psychiatrie van het AMC en filosoof Henri Wijsbek over criteria voor hulp bij zelfdoding. Ook praten de ambassadeur van Zuid-Afrika Carl Niehaus en ex-balling Thalma Ravell-Pinto over het rapport van de Waarheids-en verzoeningscommissie. Radio 5, 13.02-15.00u.

Radio 1-journaal. De staatssecretaris van Binnenlandse Zaken Gijs de Vries wordt ondervraagd over justitiele relaties met de Antillen, en over de registratie van jonge Antilliaanse nieuwkomers. Radio 1, 13.30-14.00u.

Ophef & vertier. Gesprekken met de schrijver Gerrit Krol over zijn autobiografie en met hoogleraar literatuurwetenschappen Mieke Bal over de tentoonstelling `Moordwijven' in Boijmans-Van Beuningen. Ook aanwezig Remco Campert en cabaretiere Mylene d'Anjou en een discussie over het sterrendom in Hollywood. Maandag, Radio 5, 14.02-16.00u.

De tafel van Pam. Bespreking van de boeken Ziek van Defensie van Oscar van der Kroon en Jonkers, 170 jaar Koninklijke Militaire Academie van Bram Stemerdink oud minister van defensie en oud-cadet ('55-'58) aan de KMA. Beide auteurs zijn aanwezig. Maandag, Radio 1, 16.02-17.00u.