Selectie Radio: Zaterdag

Twintig eeuwen zien op u neer. Eerste van een serie van twintig afleveringen over 2000 jaar Westerse beschaving. Onder anderen de professoren Fik de Meijer en Peter Raedts praten over keizer Augustus en de wijze waarop het Romeinse Rijk was ingericht en de mythes die ons nu nog aanspreken. Radio 5, 15.00-15.30u.

Het Studiehuis. Documentairereeks over de geschiedenis van het nieuws. Met vandaag: de vermenging van nieuws met propaganda. Radio 5 15.30-16.00u.

Weekendcafe. Gast is actrice Elsje de Wijn die in het nieuwe seizoen in het toneelstuk Het Verjaardagsfeest bij de toneelgroep het Volk speelt. Verder praat regisseur Manja Siebrecht over de familiemusical Atlantis, het einde van nooit en ging afgelopen donderdag de film The Truman Show in premiere. Verder de Trouw Publieksprijs 1998 en het optreden van The Lau en zijn muzikanten. Radio 2, 16.02-18.00u.

Radio uit. Gesprek met dichter Wiel Kusters over zijn bundel Zegelboom en een reportage over de presentatie van het laatste deel van de vertaling van Theo Kars van de memoires van Casanova. Radio 5, 17.02-17.45u.

4 FM. Onder meer een optreden van Noujoum Rai opgenomen tijdens het Dunya-festival in Rotterdam op 7 juni j.l. Radio 4, 23.00-24.00u.

Volgspot-live. Optredens van cabaretier Jaap Mulder, Ad Vanderveen & the O'Neils, Spring & de Groot en Maarten Mourik. Radio 2, 22.02-24.00u.

Easy listening. Sting over zinloos geweld en nog nooit eerder uitgebrachte chansons van Yves Montand. Verder zingt Isabelle Aubret werk van Aragon, Brel en Ferrat en zangeres Ann Thomas met haar Nederlands Jazz Kwintet. Radio 1 & 2, 0.00-2.00u.