WERELDNIEUWS

VOOGDIJ - De Britse televisiepresentatrice Paula Yates, in Nederland vooral bekend als de vriendin van de vorig jaar door zelfmoord overleden Australische popzanger Michael Hutchence, heeft de rechtszaak verloren over de voogdij over drie van haar vier kinderen.

Het Hooggerechtshof in Londen bepaalde onlangs dat de kinderen, die gebukt gaan onder namen Fifi Trixibelle (15), Peaches Honeyblossom (9) en Pixie (8), niet bij haar maar bij hun vader, Yates' Britse ex-man Bob Geldof, moeten wonen. Geldof werd bekend als zanger van de Engelse popgroep The Boomtown Rats en beroemd als organisator van Live Aid, een groot benefietconcert voor hongerend Ethiopie in 1985.

Yates verliest mogelijk ook de voogdij over haar vierde kind, Tiger Lily. De grootvader van het kind, de Australier Kell Hutchence, is een rechtszaak begonnen om de voogdij te verkrijgen over Tiger Lily, nadat hij had vernomen dat de vriendin van zijn overleden zoon een verhouding had met Kingsley O'Keke. Yates ontmoette O'Keke in een kliniek voor overspannen mensen, maar hun verhouding is inmiddels al voorbij en te gelde gemaakt door O'Keke die zijn verhaal verkocht aan een Brits dagblad.