WERELDNIEUWS

HOUSELIED - Een bewerking van het afscheidslied dat de vroegere premier van Slowakije Vladimir Meciar bij zijn afscheidsinterview op tv ten gehore bracht was hard op weg een hit te worden in de Slowaakse hitparade.

Aan het einde van dit vraaggesprek brak Meciar bijna in tranen uit en vertelde de kijkers dat zij moesten leren leven met de consequenties van zijn verkiezingsnederlaag. Tot slot van zijn betoog zong hij een oud volksliedje met de tekst: `Vaarwel, ik verlaat u. Ik heb niets misdaan ik heb geen van u ooit iets misdaan.'

De Slowaakse diskjockey Karol sampelde Meciars lied en zette er een housebeat onder. Een hit leek geboren tot Meciars advocaten Karol erop wezen dat de zanger van het lied niet akkoord ging met de uitvoering. Hierop werd het house-lied uit de handel genomen.