Voortbestaan van toneelprijs gegarandeerd

De Toneel Publieksprijs blijft bestaan. Het voortbestaan van de prijs van 100.000 gulden, die namens het publiek wordt uitgereikt aan het beste Nederlandstalige stuk van het seizoen, was onzeker geworden doordat sponsor Gouden Gids het na vier jaar voor gezien hield.

De Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouw Directies (VSCD), de Vereniging van Theater- en televisie Producenten (VTP) en de AVRO nemen de bekostiging en organisatie samen over. De Vereniging van Nederlandse Toneelgezelschappen (VNT) overweegt zich bij dit verbond aan te sluiten.

De overhandiging van de enige toneelprijs waarbij het publiek jureert - op speciale stemavonden in 95 schouwburgen - gebeurt voortaan tijdens een feestelijk Toneelgala, tezamen met de uitreiking van de toneelvakjuryprijzen, zoals de Louis en Theo d'Or. (ANP)