Thuiszege

In de sport is de ongeschreven regel helder: de vereniging die het toernooi organiseert gaat er niet met de eigen bokaal vandoor. Ook al is de tegenstander in de finale overtuigend verslagen en ook al steekt de winnaar met kop en schouders boven iedereen uit, de beker gaat naar de beste gast.

In de wereld van het harde geld gaat dat heel anders. Vanochtend tijdens de Dag van het Aandeel, werd Aegon gehuldigd als lieveling van de belegger. De verzekeraar scoorde bij een enquete onder analisten financiele pers en beleggers het hoogst van alle beursfondsen. De verzekeraar krijgt maar liefst een 7,5 en ontvangt daarom uit handen van Aegon-dochter Labouchere de Labouchere Investor Relations Prijs 1998. Tijdens de overhandiging van de prijs bleek uit niets dat is overwogen om de eer aan nummer twee (Ahold) te gunnen.

In feite is de prijs voor Aegon een afscheidscadeau want het concern heeft recent bekendgemaakt dat Labouchere aan het beursbedrijf AOT zal worden verkocht. Aegon mag als winnaar in 1998 volgend jaar niet meedoen, waardoor de strijd om de Labouchere-prijs weer volledig open is. Het is voor de prijs te hopen dat AOT niet al te zeer zijn best doet.

    • Erik van der Walle