Stadjers en plattelanders in wassend water; Wilma (46) en Jan (51)

Wat doe je als het Noordwillemskanaal je huis dreigt af te snijden van de bewoonde wereld? Dan koop je vijf pakken sigaretten en een karrevracht marsjes en fotorolletjes en ga je keihard aan het werk, weet projectmanager Wilma Haket.

Samen met haar vriend, sportleraar Jan Worpenberg heeft ze het afgelopen etmaal “gebuffeld' in plaats van geslapen. Een brief van het waterschap dwong hen de benedenverdieping leeg te ruimen en een dam op te werpen rond hun 'futuristische' woonlokatie van Jacob van Ringen in Groningen. Iedereen was er. De adviseurs die kantoor houden aan de voorkant, de twee buren, de milieudienst vrachtauto's vol zandzakken. Een groot verbroederingsfeest, zegt Haket met een minpuntje. “Toen ik op pumps in de modder werd geinterviewd door de lokale teevee, heeft een onverlaat mijn aktetas gestolen.'