Spanje

Treinen in Barcelona Hondervijftig jaar spoorweg in Spanje is in Barcelona inzichtelijk gemaakt met een speciale tentoonstelling in het Spoorwegmuseum. Een van de grootste collecties stoomlocomotieven van Europa tot aan de Talgo en supersnelle Ave. Museu del Ferrocarril Vilanova i la Geltru. Inl 00-34938158491.

Herfstfestival In Madrid

De komende maanden wordt het Festival de Otono in de Spaanse hoofdstad gehouden. Met een uitgebreid programma aan theatervoorstellingen, dans en muziek. Informatie over het aanbod verkrijgbaar bij vrijwel alle theaters of het centrale informatienummer 012. Met ondermeer Kayassine, luchtballet in de trapeze, de komende dagen te zien via Avenida de los Castillos in Alcorcon.

Kindertheater in Barcelona Tot aan het einde van het jaar biedt het Centre de Cultura Contemporania de Barcelona (CCCB) op verschillende zondagen speciale kinderprogramma's met clowns, circus, marionetten en muziek. CCCB Montalegre 5. Inl 00-34933064100.

En verder

In het Madrileense Pradomuseum speciale tentoonstelling over de kunstverzameling van Filips II, met (voor het eerste te zien) de werktekeningen van de gebrandschilderde ramen in de Goudse Sint Jan, daarna: Come y Calla eten en kop houden. Madrileens restaurant met pit, inl 00-915700169.