Onbekende kop

Urubicha. Portret van de in 1922 van Amerika naar Europa vertrokken componist en pianist George Antheil. Hij vestigde zich in Parijs en werkte samen met o.a. Fernand Leger, Erik Satie en Pablo Picasso. Radio 4, 18.30-19.30u.

Hier en nu Nieuwspoort. De winnaar van de Generale Bank Literatuurprijs Herman Franke vertelt waarom hij het vak van criminoloog opgaf om schrijver te worden. Radio 1, 20.02-22.00u.

De avonden. Na tienen het gesproken uitzicht van acteur en schrijver Guido Lauwaert en een gesprek met Johan Derksen, adjunct-hoofdredacteur van Voetbal International. In het tweede uur muziek van de Amerikaan Boyd Rice. Radio 5, 22.02-24.00u.

Schuim en as. O.a. met fotografe Rineke Dijkstra schrijver Maarten 't Hart en de tentoonstelling van Vassily Kandinsky in het gemeentemuseum in Den Haag. Morgen, Radio 5, 14.02-16.00u.