Doek voor Belgische Sphinx-dochter valt

Het doek voor de Belgische Sphinx-dochter Novoboch valt definitief. De meerderheid van de 210 medewerkers van de fabrikant van sanitair zijn akkoord gegaan met het sociaal plan. De Belgische vakbonden en Sphinx Gustavsberg bereikten vrijdag al overeenstemming over het sociaal plan. De betrokken medewerkers eisten vervolgens een gedetailleerd verslag over de onstlagvergoedingen.

Met het sociaal plan zou ongeveer 285 miljoen Belgische frank (15,6 miljoen gulden) zijn gemoeid. Voorzitter D. van Waes van de Raad van Bestuur van Sphinx wil hierover geen enkele uitspraak doen. Novoboch is een dochter van de Maastrichtse producent van sanitaire artikelen Sphinx Gustavsberg. Sphinx meldde begin juli de fabriek in La Louviere te willen sluiten. Novoboch leed de afgelopen twee jaar aanzienlijke verliezen.