Campina neemt De Vereeniging over

Campina Melkunie in Zaltbommel neemt het ecologische zuivelbedrijf De Vereeniging uit Limmen over. Eerder dit jaar kwam de melkfabriek De Zwaluw in Udenhout in handen van Campina. De zuivelcooperatie verwacht door beide aankopen aan de vraag naar ecologische melk te kunnen voldoen.

Campina ziet ecozuivel als een duidelijke groeimarkt. “Onze afnemers, de supermarkten, vragen steeds vaker naar dit type producten' zegt een woordvoerder. De Vereeniging verwerkt jaarlijks circa 42 miljoen liter melk. Het bedrijf heeft een omzet van ruim 40 miljoen gulden per jaar. Er werken 59 mensen. De zuivelfabriek blijft leveren aan natuurvoedingswinkels. Bij De Vereening en De Zwaluw zullen geen arbeidsplaatsen verdwijnen. Beide fabrieken blijven gewoon bestaan, meldt Campina.