Winst van America Online drie keer hoger

America Online (AOL) heeft in het eerste kwartaal van het nieuwe boekjaar ruim drie keer zo veel winst behaald als in de vergelijkbare periode vorig jaar. Het bedrijf, een van de grootste Internet-aanbieders ter wereld zag het nettoresultaat stijgen van 19 miljoen dollar naar 68 miljoen dollar.

De cijfers waren iets beter dan analisten hadden verwacht. De omzet groeide van 522 miljoen dollar naar 858 miljoen dollar, zo maakte de onderneming gisteren na slot van de New Yorkse effectenbeurs bekend. De winst per aandeel ging van 13 naar 39 dollarcent. Het aantal abonnees nam met een miljoen toe, terwijl ook de advertentie-inkomsten groeiden.

AOL liet ook weten met een aandelensplitsing van 1 op 2 te komen. Dat betekent de vijfde splitsing in bijna vier jaar.

Wie bij de eerste openbare emissie zeseneenhalf jaar geleden duizend stukken voor 11.500 dollar kocht en deze heeft vastgehouden zal na nu aangekondigde splitsing 32.000 aandelen bezitten. Bij de huidige koers zou dat pakket 3,9 miljoen dollar waard zijn. (AP, KRF)