Vier jaar cel geeist voor fatale klap

Tegen een 34-jarige man uit Amstelveen is gisteren voor de rechtbank in Amsterdam vier jaar cel geeist wegens doodslag en zware mishandeling.

De man sloeg de 49-jarige Amsterdammer F. de Vroom op 26 juni 's nachts in de Korte Leidsedwarsstraat in de hoofdstad na een korte woordenwisseling tegen de grond. Het slachtoffer liep hersenletsel op waaraan hij na twee dagen overleed. Hij mishandelde ook een vriend van De Vroom, die daar een gebroken kaak en een hersenschudding aan overhield.

Aanleiding was een opmerking van De Vroom, projectontwikkelaar en vader van twee kinderen, tegen een van de vriendinnen van de man. De verdachte haalde uit, de man viel op zijn achterhoofd.

De verdachte ontkent dat hij de intentie had te mishandelen of te doden. De Vroom zou een van de vriendinnen hebben lastiggevallen. Nadat de man daar een opmerking over maakte, zou De Vroom hebben gedreigd hem met een glas te slaan. In een beweging “ter afwering' raakte hij het hoofd van De Vroom. (ANP)