Dertig Picasso's geveild voor 60 miljoen gulden

Dertig werken van Picasso hebben gisteren op een veiling in Parijs een bedrag van 167 miljoen franc (ongeveer 60 miljoen gulden) opgebracht. De kunstwerken zijn afkomstig uit het bezit van Picasso's vorig jaar overleden minnares Dora Maar.

De opbrengst van de eerste dag van de veiling overtrof de verwachte opbrengst van de gehele collectie, die in de loop van zes dagen zal worden geveild. Er worden schilderijen, tekeningen en juwelen aangeboden.

De vrouw die huilt, een portret van Dora Maar, ging naar een anonieme Zwitserse koper voor ongeveer 13 miljoen gulden, het dubbele van de verwachte opbrengst. De vrouw met groene nagels, werd voor ongeveer acht miljoen gekocht door de Duitse verzamelaar Hans Berggrun. De vrouw met de gele zakdoek bracht bijna vier miljoen gulden op. (Reuters)