Sligro treedt toe tot Superunie

Sligro, groothandel voor de professionele voedingssector, sluit zich op 1 januari aan bij de centrale inkooporganisatie Superunie. Deze stap is een vervolg op de ontbinding van Radar Food, het samenwerkingsverband tussen de Vendex Food Groep en een aantal zelfstandige levensmiddelengrossiers, waaronder Sligro.

Met een omzet van 8 miljard gulden en een marktaandeel van 18 procent is Superunie een van de grootste spelers op de markt van centrale inkoopsorganisaties.

De ontbinding van Radar Food was een gevolg van de fusie van de levensmiddelendivisie van Vendex met De Boer Unigro waarbij De Boer Unigro uit Superunie stapte. Beide concerns zullen een eigen inkoopcombinatie gaan opzetten.

Sligro levert voedingsmiddelen aan detaillisten, horeca en andere grootverbruikers. Sligro, dat 1.500 werknemers heeft, verwacht dit jaar een omzet van ongeveer 1,5 miljard gulden.