Selectie: Radio

De avonden. Na het literair variete met diverse optredens een gesprek met de historica Geertje Wiersma, schrijfster van de biografie Johanna Borski financier van Nederland (1764-1846). En Heere Heeresma met zijn memoires. Radio 5, 22.02-24.00u.

NPS-Bijlage: De hulplobby. Over het bevorderen van de `zelfredzaamheid' van de Nederlandse burger. Aan het woord komen o.a. socioloog Bart van Heerikhuizen, een vrouw met de ziekte ME en twee oude mensen die alleen kunnen blijven wonen dankzij de hulp van dorpsbewoners. Morgen, Radio 5, 13.10-14.00u.

Montaigne. O.a. een gesprek met de Vlaamse hoogleraar middeleeuwse Europese letterkunde Jozef D. Janssens over de middeleeuwse ridderroman. Verder aandacht voor Vlaamse legenden van Charles de Coster en `meestervervalser' Geert Jan Jansen over zijn onlangs verschenen boek. Morgen, Radio 5, 14.02-16.00u.