Kleitabletten

NRC Handelsblad van 19 oktober meldt dat een team van Nederlandse archeologen in Syrie een verzameling kleitabletten heeft blootgelegd met teksten in spijkerschrift, daterend van 1200 v.Chr. De Assyriers zo blijkt uit het archief van de hoge ambtenaar Tamite, hielden zich vooral bezig met eten, graan en vechten.

Hoe interessant deze opgravingen ook zijn, ze vallen in het niet bij de recente ontcijfering van het megalithische beeldschrift in Europa eveneens door Nederlanders. Deze inscripties zijn ingekerfd in keiharde natuursteen en zijn duizenden jaren ouder.

In Loughcrew (County Meath, Oost-Ierland) staat de geschiedenis van de oversteek van de Atlantische Oceaan vanaf de ontdekking van de Kaapverdische Eilanden in het zuiden tot het bereiken van de westkust van Groenland in het noorden alles in termen van breedtegraden, vaarrichtingen en vaarafstanden (3200 v.Chr.). En in Dissignac (St. Nazaire, Zuid-Bretagne) staat zelfs de volledige geschiedenis van het oversteken van de Atlantische Oceaan tevens de ontdekkingsgeschiedenis van het land op aarde, alles in termen van breedtegraden en enkele belangrijke vaarrichtingen (4500-2500 v.Chr.).

Beide primitieve teksten bevinden zich in ganggraven. Dit blijken voor-christelijke zendingskerken te zijn van de megalithische zonnegod welke dezelfde is als de latere Egyptische oppergod Ra. De recente ontcijfering van het megalithische beeldschrift heeft een aardverschuiving teweeggebracht in het inzicht in de megalithische cultuur, en daarmee ook in de oorsprong van onze westerse beschaving.

    • Drs. R.M. de Jonge