Gascoigne stopt met drinken

Paul Gascoigne heeft de training hervat bij de Engelse voetbalclub Middlesbrough. De middenvelder blijft nog wel in behandeling voor zijn alcoholprobleem.

Gascoigne (31) bracht zestien dagen door in een kliniek bij Roehampton om zich te laten behandelen voor zijn alcoholprobleem stress en depressies. Gisteren meldde hij zich weer bij zijn club voor een persconferentie samen met manager Bryan Robson. De trainer sprak de verwachting uit de voormalige international komend weekeinde al weer op te kunnen stellen.

Gascoigne, die nog twee dagen per week voor behandeling in de kliniek verblijft, is gestopt met drinken. “Ik weet dat als ik deze perskamer verlaat dat ik de komende twee, drie maanden voortdurend zal worden gevolgd', besefte hij. Vanwege zijn vaak onbezonnen gedrag wordt de voetballer vrijwel dagelijks door de Engelse tabloids geschaduwd. The Sun loofde onlangs een krat bier uit voor degene die Gascoigne voor het eerst met een glas bier in zijn hand zou signaleren.

Gascoigne liet weten zich goed te voelen. “Ik verheug me erop weer een wedstrijdje te spelen.' In de kliniek hield hij zijn conditie op peil. Volgens Robson trainde zijn pupil, die lijdt aan slapeloosheid, op de vreemdste uren: 's morgens om zeven uur en 's avonds om elf uur. De voetballer organiseerde ook partijtjes met de andere patienten.