Zuur weerzien voor broers De Nooijer

Heerenveen had gisteren door een zege op Sparta naar de tweede plaats in de eredivisie kunnen klimmen. Daarom was de nederlaag op het troosteloze Spangen (3-1) extra pijnlijk. Bovendien verloren de gebroeders De Nooijer van de club waar ze jaren voor speelden. Spits Dennis sprak dan ook over “een zuur weerzien'.

Heerenveen was in de eerste helft veel beter, maar kon dat overwicht niet in doelpunten uitdrukken. Ook voormalig Spartaan Dennis de Nooijer kreeg kansen. Hij had een strafschop willen hebben nadat hij door Marilia onderuit was gehaald. Scheidsrechter Braamhaar wees echter niet naar de stip. Volgens Heerenveen-trainer Foppe de Haan had zijn ploeg wel drie strafschoppen kunnen krijgen. Toch zocht de altijd realistische Fries de schuld van het verlies bij zijn eigen ploeg.

Sparta, dat de punten goed kon gebruiken, scoorde voor rust wel. John den Dunnen zorgde al in de derde minuut na een lange solo voor 1-0. In de tweede helft, met de fikse wind mee, breidde de thuisclub de voorsprong uit. Arjan van der Laan maakte het tweede doelpunt. Daarna leek Heerenveen alsnog terug te komen. Dennis de Nooijer kreeg zijn verdiende doelpunt. Hij was zijn zwakke bewaker Marilia voor de zoveelste keer te snel af en rondde perfect af. Het leek toen eerder 2-2 dan 3-1 te gaan worden, maar Den Dunnen bracht na goed doorzetten Sparta toch in veilige haven.

FC Twente, gedeeld tweede met Ajax en Vitesse, heeft nu een punt meer dan Heerenveen. De Tukkers wonnen moeizaam met 2-1 van De Graafschap. Trainer Hans Meyer sprak na afloop over een herstel van de 0-5 bij Ajax van een week eerder. De Graafschap was echter niet minder dan de thuisploeg en kwam door Dennis Gerritsen op voorsprong. Pas na rust kwam Twente terug. De Duitser Rico Steinmann en de Belgische invaller Chris De Witte bezorgden hun club de zege. Verliezend trainer Fritz Korbach: “We zitten in een rothoekje en dat ligt aan onszelf. We laten de punten zo makkelijk liggen.'

Ook RKC-trainer Peter Boeve was na de nederlaag bij MVV (1-0) somber en erkende “grote problemen' te hebben. RKC heeft nog geen wedstrijd gewonnen en staat stijf onderaan. De zege van MVV was verdiend, maar de thuisploeg had wel meer moeten scoren. De Braziliaan Emerson maakte de enige treffer.