Winst `Juve' ondanks twee rode kaarten; Goede start De Mos bij Gijon

Liefst zeven rode kaarten werden er uitgedeeld tijdens de zesde speelronde van de Italiaanse competitie. De vice-aanvoerder van Oranje, Edgar Davids, kreeg er een van. Hij protesteerde in de laatste minuut van de topper tussen zijn club Juventus en Inter Milaan te heftig bij arbiter Messina. De 1-0 van Juve kwam echter niet meer in gevaar.

De zege van de titelhouder was opmerkelijk, omdat de ploeg bijna de hele tweede helft met tien man had gespeeld. Zinedine Zidane sprong vier minuten na rust met twee benen naar de Portugees Sousa. Ook met minder spelers bleef Juventus de veel betere ploeg in het soms keiharde duel. Scheidsrechter Messina gaf de thuisclub in de 86ste minuut een strafschop, waaruit Alessandro del Piero in tweede instantie scoorde.

Juventus klom door de zege naar de tweede plaats. Het staat twee punten achter koploper Fiorentina, dat eenvoudig met 4-0 van debutant Salernitana won. De Argentijn Batistuta, topscorer in de Serie A, en de Braziliaan Edmundon maakten beiden twee doelpunten. AC Milan staat derde na een felbevochten overwinning van 3-2 op AS Roma.