Opinie

    • Youp van ’t Hek

SUPPORTER

Alle kranten vertelden vanochtend dat Pierre van Hooijdonk naar Monaco gaat. Alleen het Algemeen Dagblad schrijft dat hij met hangende kicksen teruggaat naar Nottingham. Ze bungelen onderaan en moeten wel. Ik geloof het AD omdat het stuk geschreven is door de journalist Chris van Nijnatten.

None

Chris is afkomstig van het Bredase dagblad De Stem. NAC en omgeving dus. En Pierre komt ook uit die buurt. Vandaar. Dan heb je een ingang als journalist en als speler gun je zo'n man een primeurtje. Een goede relatie met de speler is belangrijk.

Moet denken aan mijn eerste echte schrijversbaantje. Ik was zeventien en was hockeymedewerker bij De Bussumsche Courant. Dan moest je voor een tientje bij een plaatselijke club gaan kijken en 's avonds de aanvoerders van de overige clubs bellen om te vragen hoe het was gegaan. Daar maakte je een verslagje van en dat verscheen de volgende dag in de krant.

Nu zat bij mij in de klas een zekere Rene Buissant en hij kon maar heel matig hockeyen. Hij wankelde tussen het eerste en tweede van Kameleon. Daar zou ik wat aan doen en elke maandag schreef ik lustig: “Tot verbijstering van het publiek stond Buissant niet in de basis' of ik kopte: `Buissant helpt Kameleon over de streep'. De coach baalde zo van deze flauwe scholierengrap dat hij mij eerst elke week woedend opbelde, daarna bestookte hij de hoofdredacteur met boze brieven en uiteindelijk werd Buissant voorgoed uit de basis geflikkerd.

Dus nu is de vraag: wil Van Hooijdonk terug naar Nottingham en heeft hij Chris gevraagd een handje te helpen of is het echt waar? Er steekt iets achter deze AD-primeur. Een ding weet ik zeker: geen enkele wereld is groter dan Bussum 27 jaar geleden. Ook de voetbalwereld niet.

    • Youp van ’t Hek