PSV ontkent crisis

PSV leed gisteravond in Tilburg tegen Willem II de vijfde nederlaag (4-2) van dit seizoen. Hoewel de Eindhovense topclub na zeven wedstrijden twaalfde staat, ziet de leiding vooralsnog geen aanleiding om van een crisis te spreken.

Technisch manager Arnesen zei gisteravond: “We zijn niet gewend om op de twaalfde plaats te staan. En al die nederlagen zijn ook nieuw voor ons. Maar een crisis vind ik te ver gaan. Ik spreek liever van een zeer moeilijke situatie. We zitten duidelijk in de hoek waar de klappen vallen.'

Volgens Arnesen is de malaise niet structureel. “We hebben het hele seizoen al te maken met blessures. Als je wekelijks met je beste team onderuit gaat heb je pas echt een probleem. Ik vond ons tegen Willem II niet eens zo slecht. Maar je verliest wel weer. Dat is de realiteit.'

Trainer Robson zei: “Een groot gebrek aan professionaliteit. De dekking was droevig. Daarover ben ik zeer kwaad. Deze nederlaag betekent niet het einde van de club. Het blijft een fantastische club om voor te werken. Maar alles zit tegen momenteel. Het leven gaat echter verder. We hebben opnieuw een slag verloren, maar nog niet de totale oorlog.'

De openingstreffer van Willem II door een lobje van Valk kwam onverwachts. Binnen tien minuten was het gelijk. Op fraaie wijze knalde Nilis raak 1-1. De beloning kwam voor het positieve spel kwam voor Willem II tien minuten voor rust. Ramzi speelde zich vrij en schoot raak: 2-1. Willem II bleef aanvallen. Met een trefzeker schot leek Ramzi het duel in de 56e minuut te beslissen. Willem II verloor concentratie.

Van Nistelrooij verkleinde de achterstand, maar Nilis, Van Nistelrooij en invaller De Bilde misten kansen. Ceesay scoorde voor Willem II 4-2.