Officiele klacht Iran tegen Nederland

Iran heeft gisteren officieel protest aangetekend bij de Nederlandse ambassadeur in Teheran over de ordeverstroringen tijdens de opening van het Centrum voor Islamstudies in Leiden, vorige week dinsdag.

Tijdens de opening moest een toespraak van het Iraanse parlementslid Faeze Hashemi een dochter van de voormalige premier Rafsanjani, worden afgezegd, nadat Iraanse protestanten het universiteitsgebouw waren binnengedrongen. Het Iraanse ministerie van Buitenlandse Zaken protesteert tegen de de “opruiende' acitiviteiten van “anti-Iraanse groeperingen' in Nederland zo meldde het Iraanse persbureau IRNA vanochtend. Volgens de Iraanse regering moeten de daders worden gearresteerd en berecht, aldus IRNA. De politie verrichtte vorige week geen aanhoudingen. (Reuters)