KIOSK

TIME

In Time een zogeheten inside-story over de Midden-Oostenbesprekingen in het Amerikaanse Wye River. Dus met veel details van bijvoorbeeld telefoongesprekken tussen de Israelische premier Netanyahu en de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Albright, alsof de verslaggevers er zelf bij waren. Alsof. In werkelijkheid was het conferentieoord hermetisch afgesloten van de buitenwereld, zoals alle televisiekijkers hebben kunnen zien. Alle informatie komt dus uit de tweede hand.

Volgens Time hebben de besprekingen geleerd dat er spake is van een nieuw leven in het vredesproces. De Amerikaanse bemiddelaars in Wye hebben kunnen zien hoe er een nieuwe generatie Israeliers en Palestijnen aan komt. Terwijl de leiders zo nu en dan schreeuwden, spraken zij elkaar aan met de voornaam en maakten ze onderling grappen. Daar moet volgens het blad dan ook de hoop uit geput worden dat het akkoord werkelijk in praktijk zal worden gebracht.