Goede start De Mos bij Gijon

Real Madrid verspeelde in Spanje de koppositie aan Real Mallorca. De ploeg van trainer Guus Hiddink kwam op eigen veld niet verder dan 2-2 tegen Racing Santander. De bezoekers haalden in blessuretijd door een doelpunt van de Rus Bestjastnik het opmerkelijke succesje binnen.

Real Mallorca, dat met liefst 4-0 van Atletico Madrid won, heeft een punt voorsprong op de beroemde naamgenoot uit de hoofdstad.

Barcelona volgt op twee punten na de zege in de stadsderby tegen Espanyol (2-1). Patrick Kluivert speelde een hoofdrol en opende na negen minuten de score. De spits moest na rust geblesseerd naar de kant, maar de blessure laat zich niet ernstig aanzien. Barca greep pas vlak voor tijd de drie punten door een benutte strafschop van de Braziliaan Giovanni. Trainer Louis van Gaal toonde zich na afloop tevreden. “We hadden een zege nodig, maar het spel kan en moet beter.'

Aad de Mos debuteerde in de tweede divisie in Spanje met een overwinning.

Zijn club Sporting Gijon won voor het eerst sinds een half jaar. De nummer laatst versloeg de nummer vier Lleida met 1-0. Gijon degradeerde vorig seizoen met een totaal van slechts zeven punten uit de hoogste klasse. De ploeg van De Mos eindigde de wedstrijd met negen man. Twee spelers kregen een rode kaart.