Belg verziekt taalles

Trainer Sef Vergoossen van Roda JC schorste tweede doelman Gregory Delwarte voor het duel van afgelopen vrijdag tegen Fortuna Sittard. De Waal Delwarte had zich donderdag vervelend gedragen tijdens de Nederlandse les. Vandaag mocht de Belg voor het eerst weer na zijn straf meetrainen.

Meneer Vergoossen, waarom kreeg Delwarte een schorsing?

Vergoossen: “Hij verziekte de Nederlandse les. Delwarte maakte vervelende opmerkingen en gedroeg zich irritant. Dat was voor mij reden om hem te schorsen.'

Heeft Delwarte meer kuren?

“Absoluut niet. Het is een hele aardige jongen, maar pas twintig jaar oud. Jongens van die leeftijd doen weleens vaker stomme dingen. En iemand die iets doms doet moet nu eenmaal gestraft worden. Ik ben een consequente trainer.'

Hoe reageerde Delwarte?

“Hij was er uiteraard niet zo blij mee maar ik denk dat hij mijn gelijk nu wel heeft ingezien. Ook de spelersgroep was het eens met mijn beslissing. De jongens corrigeren elkaar onderling, de oudere spelers bekommeren zich veel om de jonge jongens. Maar ook de ouderen in de groep weten wanneer iemand te ver is gegaan.'

Delwarte speelde vorig seizoen in de basis. Dit jaar verloor hij de concurrentiestrijd met de Australier Kalac. Uit Delwarte met zijn gedrag niet zijn ongenoegen over zijn reserverol?

“Dat denk ik niet. Natuurlijk zal hij het niet leuk vinden dat Kalac in de basis staat, maar die jongen heeft het totnutoe uitstekend gedaan. Delwarte is een doelman voor de toekomst. Hij moet alleen wat serieuzer worden, hij is nog wat springerig, een beetje speels. Hij moet beseffen dat je als profvoetballer een vak uitoefent.'

Enkele media meldden dat u Delwarte zelfs een schorsing van acht dagen had opgelegd.

“Een voorval als met Delwarte wordt te veel opgeblazen. In elke selectie gebeurt weleens wat. Delwarte wordt nu ten onrechte neergezet als lastige jongen. Dat is hij soms, maar welke voetballer heeft geen kuren?'