Winstexplosie Nokia in VS

De Finse fabrikant van telecommunicatieapparatuur Nokia heeft een forse stijging van de winst geboekt. In het derde kwartaal nam de winst in vergelijking met dezelfde periode in het voorgaande jaar met 81 procent toe van 2,2 tot 4,1 miljard Finse mark (1,5 miljard gulden).

In de eerste negen maanden van 1998 heeft Nokia daarmee een winst van 9,6 miljard Finse mark behaald tegen 5,5 miljard in dezelfde periode van vorig jaar. De omzet nam in het derde kwartaal toe met 62 procent tot 20,1 miljard mark (7,4 miljard gulden) en over de eerste negen maanden met 45 procent tot 53,3 mark (19,7 miljard gulden). De omzetstijging werd vooral behaald met de divisie mobiele telefoons. De omzet daarmee nam met 94 procent toe tot bijna 13 miljard mark (4,8 miljard gulden). Vooral de Verenigde Staten, Europa, maar ook China waren voor Nokia groeimarkten. (Reuters)