Selectie Radio: Zondag

Vroege vogels. O.a. het plan van Rijkswaterstaat voor een opslagdepot voor vervuild baggerslib in het Haringvliet, vlak naast het eiland Tiengemeten.

Dat eiland is sinds een paar jaar eigendom van Natuurmonumenten die daar aan natuurontwikkeling wil doen. Dan is zo'n gifdepot in de buurt geen goed plan vinden de bewoners. Verder zwerffietsen in grote steden, dode dieren in de natuur en Staatsbosbeheer dat volgend jaar precies een eeuw bestaat. Radio 1, 8.08-10.00u.

OVT. O.a. een gesprek met medicus J.K. van de Korst over de geschiedenis van de strijd tussen kwakzalverij en de officiele geneeskunde naar aanleiding van de affaire rond het Kushi-instituut. Radio 1, 10.02-12.00u.

Radio 1-Journaal. Voormalig voorzitter van de PvdA Ruud Vreeman praat o.a. over de positie van de PvdA in het tweede paarse kabinet en over de rol van het socialisme in Europa. Radio 1 13.30-14.00u.

De andere wereld van zondagavond. Filmmaakster Heddy Honigmann praat over haar nieuwe film en Eerste-Kamerlid voor het CDA Hannie van Leeuwen vertelt over haar eigenzinnigheid.

Radio 5 18.02-20.00u.

Ophef & vertier. Schrijver Benno Barnard en acteur Hans Croiset praten over het stuk Jefta of Semitische liefdes, een bewerking van Vondels Jephta. Verder o.a. Jan Siebelink over zijn roman Bloemen van Oscar Kristelijn en een gesprek met saxofonist Hans Dulfer en Bert Vuijsje over de ontwikkeling van de jazz in Nederland. Maandag Radio 5, 14.02-16.00u.

Boven het dal. Hans Fels (50) was cameraman en uiteindelijk regisseur van Diogenes. Vorig jaar schreef hij een boek In het landschap van mijn ouders, een autobiografische neerslag over een filmmaker die van oorlogsgebied naar oorlogsgebied trekt en in Bosnie in elkaar zakt. Maandag, Radio 5, 16.02-16.45u.