Selectie Radio: Zaterdag

Tema. Deze aflevering gaat over de vraag of maatschappelijk verantwoord ondernemen een voorbijgaande bevlieging van bedrijven is om een positief imago op te bouwen of een nieuwe fase in het ondernemerschap. Radio 5 14.02-15.00u.

Het studiehuis. In deze aflevering aandacht voor fossiele brandstoffen die niet onuitputtelijk zijn. Zonne- en windenergie zijn al bekend maar de toekomst is misschien wel energie uit biomassa, waterkracht of warmtepompen. Radio 5, 15.30-16.00u.

Radio uit. Een gesprek met schrijver A.L. Snijders en een reportage over de slotavond van een concours voor amateurpianisten in Utrecht. Radio 5, 17.02-17.45u.

Avondconcert. Uitvoering van de opera Lucia di Lammermoor van Donizetti uitgevoerd door Het Groot Omroepkoor, solisten het het Radio Symfonie Orkest onder leiding van Kees Bakels. Radio 4, 19.02-22.40u.

Music. Nieuwe albums van onder meer Hans Dulfer, REM. Travis Tritt en een optreden van de Nederlandse popgroep The Scene. Radio 2, 19.02-22.00u.

Volgspot-live. Gasten zijn de groep Miss Bee Spoiled, zangeres Marijn Wijnands en de Portugese fado-zanger Camane met zijn trio. Radio 2, 22.02-24.00u.

4 FM. Vanavond een opname van de groep Setona tijdens het Dunya-festival in Rotterdam op 7 juni. Radio 4, 23.00-24.00u.

Easy listening. Aandacht voor onder meer de herontdekking door de Amerikaanse jeugd van de jaren veertig Big Band-jazz en de albums van Jack Jones en Joni Mitchell. Verder de Nederlandse violiste en zangeres Jann. Radio 1 & 2, 0.02-1.00u.