Randstad haalt breinen flexakkoord binnen

Twee medewerkers van het zogeheten flexakkoord, de basis van de nieuwe wet voor onder meer uitzendwerk, stappen over naar Randstad. Zowel directeur S. de Leeuw van de ABU (werkgeversorganisatie uitzendbranche) als beleidsmedewerker M. Depla van FNV Bondgenoten waagt de stap naar de grootste uitzendketen van Nederland.

De overstap van De Leeuw komt volkomen onverwacht. Hij is pas sinds september 1996 in dienst bij de ABU. Voor die tijd werkte hij bij werkgeversvereniging VNO-NCW. De Leeuw was gisteren niet bereikbaar voor commentaar.

De ABU-directeur wordt vanaf 1 februari directeur Sociale Zaken bij Randstad Nederland. Hij neemt een deel van de taken van F. van Haasteren over, die ook nauw bij het flex-akkoord betrokken was. Van Haasteren bekleedt dezelfde functie op holdingniveau. Volgens Randstad krijgt Van Haasteren met de komst van de ABU-man meer tijd zich buiten Nederland te orienteren.

De ABU is blij dat De Leeuw in elk geval voor de branche behouden blijft. Maandag bekijkt de organisatie of er dossiers zijn waarin belangenverstrengeling zou kunnen optreden. “Als er conflicterende belangen zouden zijn, wordt zo'n dossier overgedragen aan een beleidscomite', aldus een ABU-woordvoerster.