Noodweer treft Filippijnen en Groot-Brittannie

De tyfoon Babs die de afgelopen 48 uur over het midden en het noorden van de Filippijnen heeft geraasd, heeft aan ten minste 104 mensen het leven gekost. Naar schatting 320.000 mensen zijn door het noodweer en wassend water uit hun huizen verdreven.

Hulpverleners verwachten dat het werkelijke dodental hoger is; afgelegen gebieden zijn nog niet door hen bereikt. Veel slachtoffers zijn gedood door grondverschuivingen als gevolg van de sterke regenval. In de hoofdstad Manila sloten de openbare gebouwen en kantoren hun deuren. Gisteravond trok de tyfoon weg in de richting van China. Vorige week werden de Filippijnen ook al getroffen door een tyfoon, Zeb. Toen kwamen ten minste 74 mensen om in de Filippijnen, terwijl door Zeb eerder in Taiwan en later in Japan 43 mensen werden gedood. (AP)

In Groot-Brittannie is gisteren in de buurt van Cardiff een boer om het leven gekomen toen hij werd meegesleurd door het snelstijgende water van een rivier. Hij wilde zijn vee in veiligheid brengen. Een tweede man wordt vermist. Zware regenval en hevige stormen hebben vooral Wales getroffen. Grote gebieden overstroomden; 400 mensen moesten worden geevacueerd.