NMa eens met alliantie Interpolis-Cobac

De Nederlandse Mededingingsautoriteit NMa heeft gisteren laten weten in te stemmen met de geplande samenwerking tussen de verzekeraars Interpolis en Cobac. De twee bedrijven willen een joint venture oprichten die zich gaat toeleggen op kredietverzekeringen.

Volgens de NMa zal de samenwerking de concurrentie op de verzekeringsmarkt eerder bevorderen dan beperken. Er is dan ook geen reden de joint venture te verbieden, zo meent de 'kartelpolitie'. Tot dusver is de Nederlandse Credietverzekeringsmaatschappij (NCM) oppermachtig op de markt voor kredietverzekeringen.

Cobac Nederland is een onderdeel van de Euler-kredietverzekeringsgroep uit Parijs. Interpolis is nu niet actief op de kredietverzekeringsmarkt, maar wil het verzekeringspakket voor bedrijven volledig maken.