NEC niet langs AZ ondanks Jack de Gier

NEC is er gisteravond in het eigen stadion De Goffert niet in geslaagd te winnen van AZ: 2-2. Beide ploegen speelden op de aanval, de remise was terecht.

Jack de Gier was de uitblinker bij de Nijmegenaren. Hij maakte twee treffers. Voor de Alkmaarders waren Fertout en Langerak succesvol.

Tot twee maal toe kwam NEC op voorsprong. Nadat AZ twee goede kansen had gemist (Boussatta via verdediger Verhoeven en Langerak) kreeg De Gier na een kwartier zijn eerste kans. Hij kopte net naast. Een kwartier later was het wel raak. Koning speelde De Gier aan, die met een puntertje doelman Moens passeerde.

Nog voor rust kwam AZ langszij, via een schot van Fertout. In de tweede helft was het opnieuw NEC dat het eerst scoorde. Deze keer deed De Gier het met het hoofd. Aanvaller Langerak bracht AZ in de 64ste minuut weer op gelijke hoogte. Hij kopte zijn zevende doelpunt van dit seizoen binnen. Na de 2-2 was NEC aangeslagen en kwam de ploeg nauwelijks meer op de helft van AZ.

De Limburgse derby Roda JC-Fortuna leverde acht doelpunten op. De thuisclub speelde de hoofdrol in het spektakel en verdiende de drie punten (5-3).

Scheidsrechter Van der Ende besloot voor 8000 toeschouwers in Kerkrade tot het geven van drie strafschoppen en deelde een rode kaart uit. Twee van de drie strafschoppen waren voor Fortuna, beide werden benut door Van Bommel. De ene rode kaart was ook voor de bezoekers uit Sittard, voor rechtsachter Lee. Hij kreeg tien minuten voor tijd zijn tweede gele kaart.

Van Houdt maakte zijn vijfde en zesde doelpunt van het seizoen, het waren de vierde en vijfde treffer voor Roda JC deze avond. In de 78ste en 87ste minuut zorgde de Belg voor de beslissing in de wedstrijd.

Zijn landgenoot Peeters had voor de rust voor 1-1 gezorgd. Hamming, de topscorer van Fortuna met vier treffers, had na een half uur de score geopend. Nygaard en Vrede (strafschop) brachten voor het eerst de marge van twee doelpunten tot stand. Daarna was het maken van doelpunten slechts voorbehouden aan een speler per club.