Wereldnieuws

Niet bekend

De ex-bouwvakker Fortensky en Taylor leerden elkaar in 1991 kennen in het Betty Ford Center, waar ze allebei wegens verslaving aan niet nader gespecifeerde drugs werden behandeld. Vijf jaar later scheidden ze van elkaar.

GELUKKIG - De Britse prins Charles heeft samen met zijn vriendin Camilla Parker Bowls een cruise gemaakt. Samen met enkele andere paren maakten zij met een geleend jacht een tocht langs de Griekse eilanden. Charles, wiens ex-vrouw prinses Diana vorig jaar omkwam bij een auto-ongeluk, en Parker Bowls, die is gescheiden van haar man, hebben al eerder samen tijd doorgebracht in het buitenland. Maar tot nu toe hebben ze altijd apart gereisd. Het was in Griekenland voor het eerst dat zij samen een vakantie doorbrachten, aldus de Britse krant The Daily Mail. Een anonieme zegsman die is verbonden aan het Britse koningshuis, zei over prins Charles en Camilla Parker Bowls dat ze er zo gelukkig uitzagen dat hij er tranen van in zijn ogen kreeg.

16 MANNEN - De lezers van het Amerikaanse tijdschrift Gentlemen's Quarterly (GQ) hebben 16 mannen van het jaar gekozen. Woensdagavond werden hun namen in de Radio Music City Hall in New York bekendgemaakt. Onder de zestien waren de Amerikaanse bokser Evander Holyfield, die tot `individuele atleet van het jaar' werd uitverkoren, en de Amerikaanse acteur George Clooney, die `televisieacteur van het jaar' werd. De Britse musicus Sting werd zelfs twee keer man van het jaar, de Amerikaanse mode-ontwerper Tommy Hilfiger werd gekozen tot `modeman van het jaar'.

VROUWEN - De Engelse Geri Halliwell, ex-lid van de populairste meisjespopgroep aller tijden The Spice Girls, is in New York benoemd tot goodwill-ambassadrice van de Bevolkingsstichting van de Verenigde Naties en twee hieraan gelieerde Britse organisaties.

Halliwell beloofde zich met veel energie in te zullen zetten voor `de vergroting van het bewustzijn van vrouwen over hun gezondheid en voortplantigsrechten'. “Wat me het meest bezighoud, is meer macht voor vrouwen', zei Halliwell na haar benoeming tot VN-ambassadrice in het gebouw van de Verenigde Naties. “Toen ik toetrad tot de wereld van de popmuziek, wilde ik dit gebruiken om vrouwen te inspireren en energie te geven. Ik ga daar nu mee verder.'

Sinds ze eind mei The Spice Girls verliet, is Halliwell van uiterlijk veranderd. In plaats van kakelbonte nauwsluitende pakjes en rokjes die ze als Ginger Spice droeg, hult ze zich nu in grijze beschaafde-vrouwenkleding. Haar springerige rode haar heeft ze veranderd in een gedistingeerd blond kapsel.

Over de reden waarom Halliwell tot VN-ambasadrice was benoemd zei een woordvoerder van de VN: “We zochten een machtige figuur die de aandacht van het publiek en in het bijzonder van jongeren kon trekken. We weten van haar dat ze is geinteresseerd in vrouwenmacht en dat ze dapper is en bereid zich in te zetten voor hetgeen waar ze in gelooft.'

Halliwell zal het VN-ambassadeurschap in deeltijd doen. Deze week werd bekend dat ze voor ongeveer 6,6 miljoen gulden een contract heeft gesloten met platenmaatschappij Chrysalis.