Fictie: Pas verschenen

Remco Campert: Een mooie jonge vriendin en andere belevenissen. De Bezige Bij, 211 blz. f34,50

Nieuwe korte verhalen van Remco Campert onder meer over queuen querulanten en overige veroorzakers en uiters van kleine klachten.

Dick Schouten: De hoogvlieger. Bert Bakker, 216 blz. f39,90

In de nieuwe roman van Dick Schouten (1953) gaat een 40-jarige natuurkundige geheel op in het onderzoek naar de kleinste bouwstenen van de materie. Dat gaat ten koste van zijn huwelijk met een 15 jaar jongere vrouw.

Nicolaas Matsier: Een sluimerend systeem. De Bezige Bij, 272 blz f39,50

Essaybundel van Nicolaas Matsier (1945) over architectuur en taal schilderkunst en literatuur. De meeste essays verschenen eerder (in min of meer afwijkende vorm) in diverse kranten en literaire tijdschriften.

S. Vestdijk: Anton Wachter. Lahringen. Nijgh & Van Ditmar, 863 blz. f99,-, na 1-1-99 f125,-

Ter gelegenheid van het honderdste geboortejaar van Simon Vestdijk verscheen een, door Tessa van der Waals verzorgde, luxe editie van de eerste vier Lahringen-romans: Sint Sebastiaan, Surrogaten voor Murk Tuinstra, Terug tot Ina Damman en De andere school.

Ronald Giphart: Planeet literatuur. Podium, 319 blz. f30,-

Alle verhalen van Ronald Giphart over literatuur, zijn favoriete boeken en auteurs, bestsellers en debutanten, aangevuld met reis- en voorleesverhalen.

Hugo Raes: Verhalen. Atlas, 215 blz. f45,-

Een selectie uit de verhalen van Hugo Raes (1929). Een aantal verschijnt voor het eerst in boekvorm. Tegelijkertijd geeft Atlas een herdruk uit van De vadsige koningen, Raes' romandebuut uit 1961 (224 blz. f29,90).