ABN Amro weer actief in Suriname

De Centrale Bank van Suriname heeft de ABN Amro haar vergunning om als deviezenbank zaken te doen teruggegeven.

De vergunning was vorige maand ingetrokken omdat de Nederlandse bank niet zou voldoen aan de voorschriften van de Surinaamse toezichthouders.

Een woordvoerder van ABN Amro heeft de overeenstemming met de Centrale Bank vanochtend bevestigd. Details over de onenigheid wil de zegsman niet geven. “We hebben eerder gezegd dat het ging om een meningsverschil over de interpretatie van richtlijnen op het gebied van de deviezenhandel en daar houden we het ook nu bij'.

ABN Amro is met 200 medewerkers de grootste buitenlandse bank in Suriname, onder meer met 13 kantoren in Paramaribo. De Nederlandse bank heeft in Suriname ook nog een 49-procents belang in De Surinaamsche Bank, die niet werd getroffen door de maatregel.

Het intrekken van de vergunning betekende dat de activiteiten van de bank sinds medio september op een laag pitje stonden. “Maar bij grotere transacties konden wij per geval om toestemming vragen aan de Centrale Bank. Op die manier konden we toch nog functioneren', aldus ABN Amro. De afgelopen weken is er druk overleg gevoerd tussen de twee partijen. Over de geleden schade wil ABN Amro geen mededelingen doen.