Scheepswrak

In de haven van Amsterdam liggen twee oude schepen: het honderd jaar oude stoomschip `Christiaan Brunings' en het nagebouwde VOC-schip `Amsterdam'. Het stoomschip wordt `opgestoomd' voor rondvaarten t/m 25 okt en van 29 okt t/m 1 nov. De tochten duren 1 uur en de boot vertrekt om 11u, 12u30, 14u en 15u30.

Kinderen tot 5 jr mogen gratis mee, daarboven betaal je f5. Op het VOC-schip spelen acteurs het leven van vroeger aan boord na. Op 23, 25, 29 en 30 okt en 1 nov vertelt een onderwater-agent aan kinderen tussen de 6 en 12 jaar het verhaal over een onbekend scheepswrak dat hij ontdekte. Vervolgens gaat hij samen met de kinderen op onderzoek om het mysterie van het wrak te onderzoeken. De onderwater-agent vertelt zijn verhaal van 13u30-14u en daarna gaan twee groepen kinderen op pad: de eerste groep om 14u en de tweede groep om 15u. Tot slot is er langs de vaste expositie van het Scheepvaartmuseum voor kinderen een dierenkijktocht uitgezet. Kinderen lopen langs allerlei schilderijen om te ontdekken welke dieren er te zien zijn.