INTERNET

www.aex.nl De Amsterdamse Effecten- en Optiebeurs. Alle koersen met 15 minuten vertraging, een tickertape, beursagenda en laatste nieuws.

www.nyse.com Wall Street op het net. De koersen en veel links naar de beursgenoteerde bedrijven. Tevens veel educatieve informatie over de werking van de beurs.

www.bnc.nl/ tijssens/fin.htm Overzichtelijke pagina met verwijzingen naar beurzen wereldwijd. Daarnaast historische en achtergrondinformatie.

www.oecd.org Honderden pagina's informatie van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling. Veel actueel economisch nieuws en achtergrond.

www.imf.org Zeer uitgebreide site van het Internationaal Monetair Fonds. Bevat onder meer de World Economic Outlook, met de economische vooruitzichten volgens het IMF. Eveneens actueel nieuws en een zoekmachine binnen de site.

www.worldbank.org Meer dan 2.000 rapporten van de Wereldbank over de huidige en verwachte stand van de economie zijn hier te downloaden. Actueel en overzichtelijk.

www.dnb.nl De Nederlandsche Bank online. Nieuws, publicaties, redevoeringen en veel economische statistieken. Elke dinsdag om 16 uur de nieuwe Weekstaat - de wekelijkse verkorte balans.

www.cbs.nl De Nederlandse samenleving in getallen bij het Centraal Bureau voor de Statistiek. In de gratis database StatLine veel statistische informatie. Elke laatste donderdag van de maand het Conjunctuurbericht met actuele economische ontwikkelingen.

www.cpb.nl Economische prognoses en analyses zijn te vinden op de pagina's van het Centraal Planbureau. Informatie over de Nederlandse en buitenlandse economie is als spreadsheet-file te downloaden.