Frans hof definieert verkrachting

Verkrachting veronderstelt penetratie. Dat heeft een Frans hof in Parijs gisteren bepaald.

Vrouwen kunnen mannen daarom alleen verkrachten, zo bepaalde het hof, als ze een object anaal bij de man inbrengen. Met de uitspraak neemt het hof afstand van eerdere jurisprudentie dat fellatio (zowel opgeeist als afgedwongen) wel degelijk onder de noemer `verkrachting' kan vallen.

Het hof deed zijn uitspraak in de zaak van de 34-jarige Christine M. Deze had jarenlang een verhouding met de minderjarige zoon van haar echtgenoot uit een eerder huwelijk. De seks had plaats, zo verklaarde de vrouw, omdat zij en haar echtgenoot beiden van mening waren dat het goed was seksuele voorlichting op jonge leeftijd te beginnen. Door de uitspraak van het hof kan de vrouw alleen nog maar worden vervolgd wegens `seksuele agressie'.

De Franse uitspraak staat haaks op de Nederlandse jurisprudentie. Een Nederlandse hof bepaalde onlangs dat elk `wederrechtelijk binnendringen met seksuele intentie als verkrachting' geldt. Het hof boog zich over de zaak van een man die tegen zijn wil in was vergast op een tongzoen van een andere man. (AFP)