Dichters Deuren

Bangeriken, angsthazen of laffe lummels kunnen zo 25 okt beter thuisblijven. Want dan leest Leendert Witvliet in Zaal de Unie op een huiveringwekkende manier zijn gedicht `Een paard in maart' voor tijdens het kijk & luisterprogramma `Dichters Deuren'. Het gedicht wordt begeleid door een instrument dat Het Zingende Paard heet.

Het Zingende Paard is een kunstwerk van Martien Groeneveld. Meestal mag je kunstwerken niet aanraken, maar Martien wil juist dat zijn Zingende Paard aangeraakt wordt. Eigenlijk is het een soort draaiorgel. En als je het bespeelt, komen er de meest gekke geluiden uit. Behalve spelen met het paard kun je ook luisteren naar liedjes van Judith Catharina en Martin Bakker. Zij zingen het lied Koude Liefde en als ze rappen, vliegt de rommel je om de oren. Tot slot kun je luisteren naar liedjes uit de voorstelling van Robin Hood, gezongen door de Jeugdtheaterschool Hofplein. Dichters Deuren is een programma van Boekie Boekie en bedoeld voor kinderen vanaf acht jaar. Na afloop kun je in het Unie cafe Gedichten vissen.