CABARETIERS OP RADIO & TV

Ze werd gevraagd mee te doen aan de talkshow van Karel van de Graaf, en achteraf heeft cabaretiere Sanne Wallis de Vries er geen spijt van dat ze nee zei.

“Ze wilden mij in een panel dat op een licht-komische manier de week doornam. Maar mijn agenda zat al vol, dus had ik niet genoeg tijd om het goed te doen. TV is ook niet mijn eerste ambitie: dat is mijn voorstelling zo goed mogelijk doen.' De Vries speelt sinds vorig jaar met veel succes haar eerste voorstelling Sop. Ze had een tijdlang een eigen uur bij Talk Radio, en presenteerde vorig seizoen samen met collega Thomas van Luyn het VPRO-programma Waskracht.

“Het was wennen omdat er bij tv geen direct contact met het publiek is, zoals in het theater - je hoopt maar dat het werkt. Het was leuk om te doen omdat het een rebels programma is, waardoor er ruimte was voor vreemde ideeen.' Zo wilden ze eens `iets in oude sferen, iets romantisch' doen, naar aanleiding van de film Titanic. “De kostuums die we uitzochten klopten al niet helemaal, omdat ze uit heel verschillende perioden kwamen. Toen bleek dat de boot waar we mee door de Amsterdamse grachten gingen varen, geen oud schip, maar een moderne rondvaartboot was. Het sloeg helemaal nergens meer op - maar daardoor was het juist grappig. We hebben op de boeg samen het lied van Titanic gezongen.' Ze vond het jammer dat Waskracht vaak haastwerk was. “Na een tijdje vond ik het daardoor minder leuk. Maar als ik weer dingen terugzie valt het me erg mee - haastwerk kan ook heel leuk zijn.'