Zuid-Europese clubs weer succesvol voor beker

De Zuid-Europese voetbalclubs waren gisteravond goed op dreef in de tweede ronde van het UEFA-Cuptoernooi. De meeste Italiaanse, Spaanse en Franse deelnemers toonden zich veel sterker dan de clubs uit andere landen. Celta de Vigo vormde een negatieve uitzondering. De bescheiden Spaanse club verloor op eigen veld met 1-0 van de Engelse topclub Aston Villa.

De twee overige Engelse deelnemers waren minder op dreef. Op Anfield Road speelde Liverpool met 0-0 gelijk tegen Valencia. Leeds United wacht

in de return eveneens een zwaar karwei, na de 1-0 nederlaag bij AS Roma.

Delvecchio maakte het enige doelpunt in het matig gevulde olympisch stadion. De Portugees Ribeiro van Leeds kreeg na rust een rode kaart. De

Nederlanders Hasselbaink, Wijnhard en Molenaar speelden een onopvallende

wedstrijd voor Leeds.

Zoals gebruikelijk leverden de Italiaanse clubs goede prestaties in het UEFA-Cuptoernooi. Bologna won met 2-1 van Slavia Praag. Fiorentina won met 2-0 bij het Zwitserse Graschoppers. Parma speelde met 1-1 gelijk bij het Poolse Wisla Krakau. De Italiaanse international Dino Baggio van Parma raakte gewond geraakt door een zakmes geworpen door een Poolse toeschouwer. Baggio kreeg vijf hechtingen toegediend, maar hij kon de wedstrijd uitspelen. Het mes werd niet op het veld teruggevonden, aangezien een Poolse speler het voorwerp in de tribune had teruggeworpen.

De Duits-Belgische confrontatie tussen VfB Stuttgart en Club Brugge eindigde in het voormalige Neckar-stadion in een 1-1 gelijkspel. De Belgen koesteren goede hoop op het bereiken van de derde ronde, maar de Duitsers zullen zich allerminst kansloos wanen. In de eerste ronde verloor Stuttgart op eigen veld met 3-1 van Feyenoord. Op vreemde bodem won Stuttgart twee weken later met 3-0 in Rotterdam.