Kritiek Van Gaal op Duits voetbal

Louis van Gaal heeft gisteren in een interview met de Suddeutsche Zeitung het voetbal in de Bundesliga sterk bekritiseerd. De trainer van Barcelona noemde het Duitse voetbal `weinig attractief'. “Duitse ploegen stellen zich altijd in op de tegenstander. Ik val liever aan en wil zelf domineren met mijn ploeg', aldus Van Gaal. “Vrijwel alle teams in de Bundesliga hanteren dezelfde tactiek. Vijf verdedigers, drie middenvelders en twee aanvallers. De meeste spelers bevinden zich achter de bal. Zo wil ik in ieder geval niet te werk gaan.' Van Gaal heeft geconstateerd dat veel

van zijn in de Bundesliga werkzame collega's hebben geprobeerd de speelstijl te veranderen. “Maar na twee of drie maanden zijn ze daarmee

gestopt. Ik had de uitdaging wel aangedurfd, al is het moeilijk om de voetbalcultuur van een bepaald land te veranderen.'